Gratis verzending v.a. 49,- Snelle levering Gratis advies Betaal na ontvangst!
Vijver aanleggen? Wij leggen je graag uit hoe je op de juiste manier een vijver moet aanleggen. Het begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Allereerst denk je na over de grootte en de vorm van de vijver. Je kunt een heleboel dingen zelf doen, maar wat komt er precies kijken bij vijveraanleg? Het aanleggen van een vijver doe je niet zomaar even het is wel een klus. De basis wordt gevormd door een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp.
Leuke accenten en extra's toevoegen aan je vijver, dat is fun! Een vijver is al lang niet meer een plas water in je tuin. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Je zult verbaasd zijn hoe vijver verlichting bijvoorbeeld jouw vijver zo veel meer sfeer kan geven in de avonduren. Spuitfiguren of vijverfiguren die onderdeel worden van jouw vijver. Mogelijkheden genoeg en je vind ze hier allemaal!
vijveronderhoud? Het onderhouden van je vijver is een belangrijk onderdeel als je voor lange tijd wilt blijven genieten van jouw prachtige vijver. Het mooie aan vijveronderhoud is, dat wanneer je het bij houdt, het helemaal niet veel werk is. Wanneer je de juiste producten gebruikt, is het onderhouden van je vijver een fluitje van een cent. Denk bijvoorbeeld aan de handige duo pond tool van Velda.
Stel je vraag rechts onder per chat Bel: +31 528 204 023 E-mail: info@vijverleven.nl
De FlowFriend-Serie:
Standaard is elk type FlowFriend regelbaar in toerental (600-2550 rpm). Voor het regelen is een display op de pomp gebouwd, waar ook het vermogen en de urenstand af te lezen zijn. Via een optionele 0-10V ingang is elke FlowFriend ook extern aan te sturen. Het grote voordeel van permanent magneet motoren t.o.v. frequentie geregelde a-synchroonmotoren is de opmerkelijk hoge efficiency bij lage toeren. Echter, ook in het hogere toerenbereik zijn ze beduidend zuiniger.
Ingenieuze pomphuizenDe hydrauliek van een pomp bestaat uit de pompwaaier en het pomphuis. De hydrauliek van de FlowFriend is volledig van gegoten RVS316. Robuust, glad en een perfecte vorm voor minimale interne verliezen.
De hydrauliek bepaalt:
De FlowFriend Standard heeft een mixed-flow pomphuis, een vorm welke ook veel gebruikt wordt bij gemalen. Zijn optimale toepassings- gebied ligt tussen de 1 en 5 meter opvoerhoogte. De hydrauliek is zo gekozen dat meer druk beschikbaar is dan bij een propellorpomp. Daarbij wordt beduidend minder energie verbruikt in vergelijking met pompen met soortgelijke capaciteit. Vrijwel alle pompen met hoge capaciteit hebben meer dan 10 meter druk. Deze hoge beschikbare druk verbruikt veel energie. Indien er sprake is van een enigszins hogere tegendruk door bijv. langere buislengtes, meerder bochten en hoogteverschil, dan is deze ‘standaard’ FlowFriend de optimale keuze. De FlowFriend heeft een 3” schroefdraadaansluiting aan zowel de zuig- als perszijde.
Motor en afdichtingDe FlowFriend beschikt over een zeer hoogwaardige asafdichting van Eagle Burgmann. De motor zelf is ontwikkeld en wordt geproduceerd door één vanDuitslands grootste en voornaamste producenten van elektromotoren. Het rendement van de motor ligt, afhankelijk van het toerental, tussen de 88 en 94%.
Droogloper of natloperDe FlowFriend is een droog opgestelde pomp met een asafdichting (droogloper). Deze techniek is energie- en veiligheidstechnisch een superieure keuze ten opzichte van zogenaamde natlopers (waar het anker van de pomp in het water draait). Daarom wordt bij industrie¨le toepassingen vrijwel alleen gewerkt met pompen met een asafdichting. Omdat bij drooglopers het anker en de stator extreem dicht op elkaar geplaats worden, hebben ze beduidend minder energieverlies tijdens bedrijf in vergelijking met natlopers. Bij natlopers is dan ook altijd sprake van een compromis. Is de afstand tussen stator en anker erg klein, dan is het risico van beschadiging door vastzittend vuil tussen anker en stator erg groot. Wordt echter de afstand groter, dan nemen de energieverliezen van de pomp kwadratisch toe.Als bij een natloper de statorzijde beschadigt, is direct contact tussen de kern (met spanningen boven 300V) en het water mogelijk. Bij toepassingen waar mensen het water aanraken of erin zwemmen is een natloper dan ook niet aan te bevelen.Het resultaat van de pomp laat zich het beste weergeven in de pompgrafieken en specificaties. De pomp is getest op een testfaciliteit welke voldoet aan de volgende normering: NEN-EN-ISO 9906. De pomp voldoet aan de Europese richtlijn 2009/125/EC (ecodesign requirements for water pumps). Zie onze folder voor de grafieken en specificaties.