Himitsu Koifood, Alleen het allerbeste voor je Koi!

Bij Himitsu Koi Food zijn we ons er van bewust, wat een koi liefhebber verwacht van een goed koivoer. Namelijk de koi moet goed groeien, het water moet helder blijven en het moet niet te duur zijn!

Himitsu Koifood - kwaliteit bewijst zichzelf

We zijn gewend om alleen naar de percentages op het etiket te kijken, maar eigenlijk zegt dit helemaal niets. Een voer kan 50% eiwitten bevatten, maar als de grondstof waar de eiwitten van afkomstig zijn, niet goed verteerbaar zijn, dan kan de koi alsnog de eiwitten niet opnemen. 

Wat is belangrijk voor je koi.

Verder is het belangrijk om te kijken wat een koi per seizoen nodig heeft en wat de koi kan verteren passend bij de temperatuur van het seizoen. Dit geldt zowel voor de eiwitten alsook voor de vitamine gehaltes. Een koi heeft in het voor- en najaar een vitamine boost nodig, ook dit hebben we meegenomen in onze voerlijn. 

Waar onderscheidt Himitsu koivoer zich mee.

Versheid

Himitsu Koi Food wordt geproduceerd in Duitsland. Door goede afspraken met de fabriek, kunnen we relatief kleine hoeveelheden naar eigen recept produceren. Dit betekent in de praktijk dat wij in het seizoen elke 2 tot 4 weken een verse lading voer geleverd krijgen. 

Dit betekent dus dat de klant een vers product krijgt, dat niet eerst 2 tot 3 maanden op een boot heeft gestaan, maar slecht enkele weken oud is.

Verteerbaarheid

Door het gebruik van uitsluitend goed verteerbare eiwitten, wordt een groot deel van het voer ook daadwerkelijk opgenomen in de vis. De netto eiwitbenutting (dit is het percentage eiwitten dat ook daadwerkelijk opgenomen wordt) van Himitsu Koi Food is meer dan 75%, en is daarmee een van best verteerde voersoorten op de markt.

Voor de Spring/Autumn worden met name licht verteerbare plantaardige eiwitten gebruikt. Voor de Summer gebruiken we dierlijke eiwitten afkomstig van onder andere krill en zalm meel. Deze eiwitten staan dichter bij de koi en zijn daardoor makkelijker te verteren dan bijvoorbeeld varkensmeel. 

Het hoge percentage goed verteerbare eiwitten in de Summer, wordt een optimale groei bereikt. Verder zijn er vanaf 2017 ook probiotica toegevoegd aan het voer, om de te darmwerking te optimaliseren.

Waterkwaliteit vijver

Juist doordat we uitsluitend goed verteerbare grondstoffen gebruiken en de vissen weinig ontlasting uitscheiden, is de belasting op de waterkwaliteit beperkt. Dit is dan ook het verschil met voersoorten waarbij slecht verteerbare grondstoffen gebruikt worden; het grootste deel van het voer wordt onverteerd weer uitgescheiden.

Naast de goed verteerbare grondstoffen, gebruiken we nog een bepaalde stof om de ontlasting bij elkaar te houden. Dit zorgt ervoor dat de ontlasting vast is, een soort van worst, in plaats van fijne stof dat het vijverwater (of het water van je aquarium) troebel maakt.

Prijs/Kwaliteit

Doordat wij ons voer rechtstreeks bij de fabriek laten maken, tussen groothandel, kunnen wij een kwalitatief goed voer aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Een perfect voer, voor een eerlijke prijs!

Himitsu Koivoer