Hoe je UVC lamp van Velda controleren?

Velda UVC filter

Bij Velda zijn de trafo's van de UVC units uitgerust met een beveiliging. Dit is verplicht want de UVC straling is schadelijk voer huid en ogen.

Nu kan het zijn dat je toch wilt testen of de UVC lamp brand voordat die in het filter gestoken word. 

Activeer de UV-C lamp uitsluitend in volledig gemonteerde toestand en controleer de werking via de transparante schroefdop. Voor uw veiligheid schakelt de lamp automatisch uit wanneer u de eindkap losdraait (terwijl de stekker nog in het stopcontact zit). Haal dan de stekker uit het stopcontact. U kunt de UV-C unit weer inschakelen door de stekker opnieuw aan te sluiten. Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u de eindkap met fitting losdraait voor onderhoud. Pas na 2 weken is de opbrengst van de PL UV-C lamp optimaal. Plaats de ballast op een tegen zon en regen beschutte plek.

Let op: Uitschakelfunctie in de eindkap

Voor uw veiligheid schakelt de lamp automatisch uit wanneer u de eindkap losdraait (terwijl de stekker nog in het stopcontact zit). Haal dan de stekker uit het stopcontact. Na 3 minuten kunt u de UV-C unit weer inschakelen door de stekker opnieuw aan te sluiten. Jaal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u de einkap met fitting losdraait voor onderhoud.