Colombo vijverbacteriën

35 product(en)

Bacteriën zijn erg belangrijk voor je vijver. Ze zorgen ervoor dat je vijver mooi helder en gezond blijft. Ook zorgen ze ervoor dat je vissen niet ziek worden en dat de vijverplanten goed groeien. Wanneer je een nieuwe vijver aanlegt, is het verstandig om wat extra vijverbacteriën toe te voegen aan het water. Ook in het voorjaar en na het schoonmaken van het filter, voeg je Colombo vijverbacteriën aan je vijver toe. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw vijver biologisch in evenwicht blijft.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wat zijn vijverbacteriën

Vijverbacteriën zijn goede bacteriën die afvalstoffen in je vijver omzetten in CO2. Dat is met name voor de zuurstofplanten erg belangrijk om te kunnen groeien. Deze vijverbacteriën spelen dan ook een grote rol in het in stand houden van het biologisch evenwicht van je vijver. Wanneer het biologisch evenwicht van je vijver verstoord is, ontstaat er een voedingsbodem voor algen. Daardoor neemt de waterkwaliteit af en dat is ongezond voor het vijverleven. Om deze verstoring in het biologisch evenwicht weer te herstellen zijn er verschillende producten, waaronder Colombo vijverbacteriën, te koop. Door deze volgens de gebruiksaanwijzing toe te dienen aan het water, kan het biologisch evenwicht in je vijver zonder al te grote inspanning nog jarenlang intact blijven.

Vijverbacteriën van Colombo

Colombo is de nummer 1 op het gebied van het welzijn van vijvers en vissen. Naast Colombo visverzorging producten, zijn er ook vijverbacteriën van het merk Colombo te koop. Deze zorgen ervoor dat de bacterie-aangroei versneld wordt. Colombo vijverbacteriën gebruik je wanneer je een nieuwe vijver aanlegt, maar je dient dit product ook toe na het schoonmaken van je vijverfilter. Zo wordt het biologisch evenwicht van je vijver weer hersteld en kun je nog lang genieten van je vijver.

De voordelen van Colombo vijver bacteriën

  • Zorgt voor een goed biologisch evenwicht van je vijver
  • Werkt snel en effectief
  • Draagt bij aan een gezond vijverleven
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • De Colombo vijver bacteriën zijn uit voorraad leverbaar

Meer over de producten van Colombo

Colombo is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van water- en visverzorging. Het is dan ook een grote naam in de vijverwereld. Naast Colombo vijverbacteriën, kun je bij Vijverleven ook terecht voor Colombo visvoer. Dit voer is volledig afgestemd op de waterkwaliteit en de vissen. Het is belangrijk dat je je vissen niet teveel voer geeft, anders kan dat ten koste gaan van de waterkwaliteit en van de goede vijverbacterien. Colombo heeft ook verschillende medicijnen in het assortiment. Daarmee kun je de zieke vissen genezen en nieuwe ziektes voorkomen. Het is aan te raden om na gebruik van medicijnen in je vijver, het bacteriepeil weer een boost te geven en Colombo vijverbacteriën toe te dienen. Zo is het biologisch evenwicht van de vijver sneller hersteld.

Contact, informatie en advies

Vijverleven.nl is al jaren officiële dealer van de producten van Colombo. Heb je vragen of wil je meer informatie over Colombo vijver bacteriën of over de andere producten van Colombo? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies op maat en denken met je mee over het welzijn van jouw vijver.