Aquaforte UV-C filters

2 product(en)

Een groene en ondoorzichtige vijver is erg vervelend. Het ziet er onfris uit en kan een nare geur afgeven. De groene kleur in het water verdwijnt helaas niet vanzelf, maar kan wel verwijderd worden met behulp van een UV-C filter. Een UV-C-filter van AquaForte zorgt ervoor dat de algen die de groene kleur veroorzaken als sneeuw voor de zon verdwijnen. De ideale oplossing. De AquaForte UV-C filters zijn van hoge kwaliteit en verwijderen de zweefalgen in rap tempo uit het water. Zo is het water snel weer helder en kun je weer genieten van de vissen en planten in je vijver.

UV-C filter tegen groene aanslag

Algen kunnen het water van jouw mooie, heldere vijver binnen no-time groen maken. De boosdoener is meestal een alg die ook wel zweefalg wordt genoemd. Dit eencellige plantje maakt het water in de vijver groen en troebel, waardoor de vijver een verwaarloosde uitstraling krijgt. Zweefalg kan groeien als een vijver te weinig mineralen, te weinig CO2 of te weinig zuurstofplanten bevat. Een UV-C filter is een lamp die ultraviolet licht (UV-licht) uitstraalt, waardoor je zweefalg tegengaat en de groene kleur uit het water verdwijnt. Hierdoor krijgt de vijver haar oorspronkelijke helderheid weer terug, zonder dat er chemicaliën bij komen kijken.

AquaForte UV-C filters

Voor een UV-C filter dat probleemloos de zweefalg uit je vijver kan verwijderen ben je bij Vijverleven aan het juiste adres. De filters van AquaForte zijn energiezuinig, milieuvriendelijk en hebben weinig onderhoud nodig. Het filter maakt snel een einde aan die vieze groene kleur en beschermt de vissen tegen ziektes. Zo bespaar je tijd én geld en kan je altijd genieten van een prachtige vijver.