Hikari koivoer

24 product(en)

De koi in jouw vijver is constant op zoek naar voedsel en zal gevoerd moeten worden om de gezondheid en groei in stand te houden. Hikari koivoer is hier uitermate geschikt voor. Het merk komt net als de koi zelf uit Japan en staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Weten welke soorten Hikari koivoer het beste zijn voor jouw koi? En hoeveel je het beste kunt voeren? Vijverleven helpt je graag met advies op maat.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Hikari koivoer van Japanse bodem

Koi is prachtig om te zien in je vijver, zeker wanneer ze gezond en blij zijn. Voor een goede gezondheid, kleur en groei is het belangrijk dat de vissen een uitgebalanceerd dieet volgen. Hikari koivoer is een uitstekende keuze wat koivoer betreft. Het merk komt uit Japan, het land waar de koi ook vandaan komt, en staat wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit. Door veel tijd en energie te steken in het vinden van de perfecte balans, krijgt de koi precies wat ze nodig hebben.

Verschillende soorten Hikari koivoer

Binnen het assortiment koivoer van Hikari heb je keuze uit verschillende soorten voer. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen basisvoer en groeivoer. Basisvoer is hierbij eigenlijk niets meer dan het dagelijkse voer dat zorgt voor het immuunsysteem van je koi. Groeivoer is, zoals de naam al doet vermoeden, voer om de koi te laten groeien. De grote hoeveelheid eiwitten in het voer draagt positief bij aan de groei van de vissen.

Daarnaast zit er verschil in de grootte van het visvoer zelf en de grootte van de verpakking. Door het juiste soort Hikari koivoer te kiezen voor jouw koi, kun je de groei en de vitaliteit van je vissen aanzienlijk stimuleren. Hierdoor blijven ze gezond en blij rondzwemmen in jouw vijver.

Hikari koivoer stimuleert de groei en vitaliteit van je koi.

Het verschil tussen Hikari en Saki Hikari koi voer

Naast Hikari koivoer hebben wij ook Saki hikari koivoer in ons assortiment. Koivoer van Saki Hikari is een lijn binnen het merk Hikari. Het voer onderscheidt zich door de toevoeging van Hikari Germ. Dit zijn levende bacteriën, ook wel probiotica genoemd, die verschillende voordelen voor de karpers meebrengen:

  • Het stimuleren van een snelle en gelijkmatige groei
  • Het tegengaan van watervervuiling
  • Een betere spijsvertering stimuleren
  • Bijdragen aan de gezondheid van de koi

Wanneer er wordt gekozen voor het gebruik van deze probiotica, dan is het belangrijk om dit op dagelijkse basis te gebruiken. Wanneer het gebruik onderbroken wordt, nemen de voordelen van het koi voer van Saki Hikari af.

Hoeveel voer heeft koi nodig?

De Japanse koi is constant op zoek naar voedsel om goed te kunnen groeien, maar het voeren van de vissen komt wel erg precies. Zo is het belangrijk om ze niet te veel in één keer te voeren, omdat de resten dan het water kunnen vervuilen. Te weinig voeren is echter ook niet goed, hierdoor kan de groei en gezondheid van de vissen belemmerd worden. Het beste is om rekening te houden met de watertemperatuur en de voeding daarop aan te passen. Hier leven de karpers ook naar, waardoor je zo goed kunt voldoen aan de behoeften. Een voederschema ziet er dan ook als volgt uit:

  • Onder de 6 graden: Niet voeren
  • 6 tot 10 graden: Om de 2 dagen voeren met kwalitatief winter koivoer
  • 10 tot 15 graden: Iedere dag voeren met zomer koivoer, eventueel aanvullen met voer dat de weerstand verhoogt
  • 15 tot 20 graden: 2 keer per dag voeren
  • Boven de 20 graden: Meerdere keren per dag voeren

Naast winter en zomer koivoer is er ook lente koivoer en herfst koivoer.

Hikari koivoer kopen bij Vijverleven

Koivoer van Hikari zorgt ervoor dat je koi altijd de beste voeding binnenkrijgt en gezond kan groeien. Bij Vijverleven koop je koivoer van het hoogstaande merk tegen een scherpe prijs. Wil je weten welke soort het meest geschikt is voor jouw koi? Dan geven wij je graag advies op maat. Bestellen doe je eenvoudig online, waarna wij direct in actie komen. We zorgen ervoor dat de bestelling gereed wordt gemaakt en kunnen snel leveren. Hierdoor zitten jouw vissen nooit lang zonder voer. Bestel je voor meer dan €49,-, dan wordt je bestelling ook nog eens gratis verzonden.

Op zoek naar een ander soort visvoer? Bijvoorbeeld voor je tropische vissen of goudvissen? Ook dan ben je bij Vijverleven, de online vijverspecialist, aan het juiste adres.

Meer informatie

Heb je vragen over het koi voer van hikari in ons assortiment of over één van onze andere merken, zoals: Himitsu koivoer, Sanikoi koivoer, VT koivoer, Velda koivoer, Probites koivoer, Hozelock koivoer of JPD koivoer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en helpen je het juiste voer te vinden voor jouw koi.