Reiger verjagen? Uw vijver beschermen tegen reigers

 Reiger bij de vijver

Manieren om uw vijver te beschermen tegen reigers

U heeft prachtige vissen in uw vijver waar u erg trots op bent. U laat ze aan iedereen zien, totdat u met uw neefje gaat kijken... Van de 10 vissen is er nog maar 1 over! Er liggen geen dode vissen aan de kant en na het testen van het water blijkt het hier ook niet aan te liggen. Het moeten dus reigers of andere dieren zoals katten zijn geweest. Tijd om uw vijver te beschermen tegen reigers en reigers te verjagen!

De reiger heeft geduld, beloon dat niet!

U heeft ze vast wel eens gezien bij een (of uw) vijver. Ze kunnen urenlang aan de waterkant staan om te wachten op hun maaltijd. In Nederland is de meest voorkomende reigerssoort de blauwe reiger, deze zult u dus waarschijnlijk gezien hebben. De reigers zijn een beschermd soort en dat is goed nieuws voor veel mensen, maar niet voor vijvereigenaren. Er komen steeds meer reigers in Nederland en dus zult u ze vaker dan normaal bij uw vijver aantreffen.

Natuurlijke oplossingen om uw vissen te beschermen

Wilt u reigers verjagen bij uw vijver? Reigers hebben een landingsplaats/visplaats nodig om bij uw vijver te komen. U kunt deze plaatsen weghalen door er obstakels op te plaatsen, bijvoorbeeld planten. Plaats deze planten in een mooie bak die ongeveer 20 cm hoog is. Een andere 'gedeeltelijke' oplossing is om veel planten in uw vijver te plaatsen. Hiermee creëert u veel schuilplaatsen voor uw vissen. Zodra de reiger wil toeslaan kunnen uw vissen wegduiken achter de planten. Vooral drijfplanten als waterlelies en eendenkroos helpen goed. Een diepe vijver is daarbij ook handig, zodat de vissen naar de bodem kunnen vluchten.

Reiger verjagen: andere en meer effectieve oplossingen

Er zijn nog meer oplossingen om reigers te verjagen. Schrikdraad boven uw vijver is één van de meest effectieve oplossingen, het geeft een lichte schok aan de reiger waardoor hij schrikt en niet weer terug komt. Nadelen hiervan is dat het vrij duur is en niet al te mooi oogt. Met licht reflecterende objecten verjaagt u ook reigers, we hebben een aantal soorten in onze webshop. Ook hebben we de Velda Pond Guard Shuffle in ons aanbod, deze beschermt uw vijvervissen met een felle lichtflits en indringende roofdiergeluiden, inclusief een voor mensen onhoorbaar ultrasoon geluid.

Hieronder een selectie van producten die u helpen bij een vijver zonder reigers:

Velda Pond Guard   Velda Pond Protecter    Velda Heron Stop Reflector