Retourneren en garantie

Retourneren

Wij leveren alle artikelen met garantie die van het artikel verwacht mag worden. Mocht een artikel niet aan de verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden. Echter gelden er voor ruiling enkele voorwaarden.

Retourprocedure

Omdat wij de moeilijkste niet zijn geven we je 100 dagen bedenk tijd om een artikel terug te doen. Uiteraard wel ongebruikt en in de originele verpakking, wij behouden het recht een retour af te keurenbij breuk of schade.

Een retourzending is bij ons gratis* omdat we je de gelegenheid willen bieden om op je aankoop terug te komen, wil je iets retour sturen neem dan contact met ons op via info@vijverleven.nl of middels het contact formulier.
Houd altijd je bestelnummer bij de hand en zorg dat er een kopie van de aankoopnota mee gaat met de retourzending. Zo kunnen we de retouren snel behandelen en keren we direct het orderbedrag naar je uit.

Nadat je een retour hebt aangemeld, ontvang je een retourzegel per email. Deze kun je op de doos plakken en inleveren bij het postkantoor, dit is geheel kosteloos.

Het te retourneren artikel moet binnen 14 dagen na ontvangst zegel inclusief de factuur of een kopie hiervan aan ons geretourneerd worden. 

Let op, wanneer na het terug sturen van 1 of meerdere producten het aankoopbedrag onder de € 49,- komt dan worden er alsnog verzendkosten in rekening gebracht.

Het te retourneren artikel moet in zo origineel mogelijke staat worden geretourneerd en hier voor gelden bepaalde voorwaarden 

  • De waarde daling door beschadigingen door klant worden met het terug te storten aankoopbedrag verrekend,
  • je hebt zelf geprobeerd een gebrek te herstellen,
  • Je de instructies van de gebruiksaanwijzing en /of gebruiksinstructies niet heeft opgevolgd. 

Sommige producten kunnen vanwege hun aard helemaal niet worden teruggestuurd:

  • Verzorgingsartikelen (zoals bijvoorbeeld medicijnen, producten in poedervorm mogen om kwaliteits oogpunt alleen worden geretourneerd in verzegelde verpakking.
  • Artikelen die speciaal op maat gemaakt zijn (zoals bijvoorbeeld vijverslang, PVC buizen etc.). 

*De producten waar extra verzendkosten berekend worden kunnen retour, maar dit is niet gratis in verband met het transport die we speciaal hiervoor in moeten plannen en de extra kosten die hierbij gemaakt worden!

Garantie

Welke garantie heb ik op mijn aankopen?
Voor al onze producten gelden een garantie van tenminste 1 jaar, mits er bij de product omschrijving een langere termijn staat vermeld. Naast de garantie gelden ook de wettelijke bepalingen. De aanboden garantie doet niets af aan de wettelijke rechten van jouw als consument.

Aangekocht product binnen de garantietermijn defect?
Wanneer een aangekocht artikel binnen de garantietermijn defect raakt, neem dan dan contact met ons op. Wij zullen dan na ontvangst van het desbetreffende artikel zorgdragen voor een snelle en correcte afhandeling.

Niet vallend onder garantie: Val- en of stootschade of iedere andere schade door derden.
Je factuur geldt tevens als garantiebewijs, bewaar deze factuur dus goed. Zonder factuur kunnen wij helaas niet beoordelen of het product bij ons gekocht is en kan er geen garantie worden verleend.

Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over onze producten en of dienstverlening. Wij willen u graag verder helpen en een gewenste oplossing bieden. Wij dragen onze service hoog in het vaandel en alleen met jouw feedback kunnen wij deze service nog verder verbeteren.

U kunt een email sturen o.v.v. klacht of schriftelijk versturen naar:
Vijverleven
Buitenvaart 1011-14
7905 SB Hoogeveen

Onze medewerkers van de afdeling klachten zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.

Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.
Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/odr. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.