Gratis verzending v.a. 49,- Snelle levering Gratis advies Betaal na ontvangst!
Vijver aanleggen? Wij leggen je graag uit hoe je op de juiste manier een vijver moet aanleggen. Het begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Allereerst denk je na over de grootte en de vorm van de vijver. Je kunt een heleboel dingen zelf doen, maar wat komt er precies kijken bij vijveraanleg? Het aanleggen van een vijver doe je niet zomaar even het is wel een klus. De basis wordt gevormd door een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp.
Leuke accenten en extra's toevoegen aan je vijver, dat is fun! Een vijver is al lang niet meer een plas water in je tuin. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Je zult verbaasd zijn hoe vijver verlichting bijvoorbeeld jouw vijver zo veel meer sfeer kan geven in de avonduren. Spuitfiguren of vijverfiguren die onderdeel worden van jouw vijver. Mogelijkheden genoeg en je vind ze hier allemaal!
vijveronderhoud? Het onderhouden van je vijver is een belangrijk onderdeel als je voor lange tijd wilt blijven genieten van jouw prachtige vijver. Het mooie aan vijveronderhoud is, dat wanneer je het bij houdt, het helemaal niet veel werk is. Wanneer je de juiste producten gebruikt, is het onderhouden van je vijver een fluitje van een cent. Denk bijvoorbeeld aan de handige duo pond tool van Velda.
Stel je vraag rechts onder per chat Bel: +31 528 204 023 E-mail: info@vijverleven.nl
Jouw KH-Waarde, ook wel "Karbonaathardheid", bestaat uit de hoeveelheid Carbonaten en Bicarbonaten in het water. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de PH-Waarde (zuurgraad) voldoende hoog te houden. Tijdens het omzetten van afvalstoffen in de filter komt namelijk waterstof (H + ) vrij. Waterstof is een zuur en kan ervoor zorgen dat de zuurgraad (pH) tot een gevaarlijk niveau kan dalen
De KH voorkomt deze daling van de zuurgraad. De bi(carbonaten) neutraliseren namelijk de vrijgekomen waterstof. Hierbij gaan deze (bi)carbonaten echter wel verloren. De KH zal in een vijver dus als gevolg van het afbreken van afvalstoffen dalen. Wanneer de KH onder de 2 graden Duitse Hardheid komt, zal de pH gaan schommelen. Is de KH volledig opgebruikt, dan zal de vrijgekomen waterstof de pH rechtstreeks gaan beïnvloeden. Dit kan zo snel gaan dat de pH binnen enkele uren tot een dodelijke waarde van onder de pH 5 daalt. De meeste vijvervissen zullen dit niet overleven.
Het is dus van groot belang dat u uw KH meet en zorgt dat deze nooit meer dan 1 graad onder de KH-waarde van uw kraanwater komt. Dit kan met natriumbicarbonaat of met KH+. Denk eraan dat u bij een lage KH van het kraanwater bij verversen zult moeten nadoseren om de KH op peil te houden. Wij adviseren ook een KH-waarde tussen de 5 en de 10.
Dosering:
KH+ van Secret verhoogt snel en effectief de KH waarde van het vijverwater en stabiliseert de PH waarde.
Door invloed van zonlicht, planten en de aanwezigheid van algen kan in het water met een lage KH de PH waarde in de loop van de dag gaan schommelen. Om dit te voorkomen adviseren wij een KH waarde tussen de 5 &10 KH1 kilo van de KH plus van Secret is geschikt om de totale hardheid van 37.500 liter vijverwater met 1 punt te verhogen.
*Niet samen met medicijnen of GH+ gebruiken