Gratis verzending v.a. 49,- Snelle levering Gratis advies Betaal na ontvangst!
Vijver aanleggen? Wij leggen je graag uit hoe je op de juiste manier een vijver moet aanleggen. Het begint natuurlijk met de juiste voorbereiding. Allereerst denk je na over de grootte en de vorm van de vijver. Je kunt een heleboel dingen zelf doen, maar wat komt er precies kijken bij vijveraanleg? Het aanleggen van een vijver doe je niet zomaar even het is wel een klus. De basis wordt gevormd door een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp.
Leuke accenten en extra's toevoegen aan je vijver, dat is fun! Een vijver is al lang niet meer een plas water in je tuin. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Je zult verbaasd zijn hoe vijver verlichting bijvoorbeeld jouw vijver zo veel meer sfeer kan geven in de avonduren. Spuitfiguren of vijverfiguren die onderdeel worden van jouw vijver. Mogelijkheden genoeg en je vind ze hier allemaal!
vijveronderhoud? Het onderhouden van je vijver is een belangrijk onderdeel als je voor lange tijd wilt blijven genieten van jouw prachtige vijver. Het mooie aan vijveronderhoud is, dat wanneer je het bij houdt, het helemaal niet veel werk is. Wanneer je de juiste producten gebruikt, is het onderhouden van je vijver een fluitje van een cent. Denk bijvoorbeeld aan de handige duo pond tool van Velda.
17,20
16,-
Stel je vraag rechts onder per chat Bel: +31 528 204 023 E-mail: info@vijverleven.nl
De pH-waarde is een belangrijke peiler in het vijvermilieu. De waarde wordt mede bepaald door de hoeveelheid koolzuur (CO2) in het water. Bevat het water voldoende koolzuur, dan is er sprake van een relatief lage pH (7 tot 8). Bij weinig of geen koolzuur kan de pH waarden bereiken van pH 9 tot pH 10. Een ideale pH-waarde voor de tuinvijver ligt tussen pH 7 en pH 8.
Leverbaar in verpakking van 500 ml. & 1.000 ml.
Bij deze waarde bevat het water voldoende CO2 en zal er sprake zijn van een optimale groei van de waterplanten. Relatief hoge pH-waarden (pH 8,5 en meer) duiden doorgaans op CO2-gebrek in het vijverwater. Zeker wanneer de carbonaathardheid (KH-waarde) laag is. Onder deze omstandigheden is er sprake van groeistagnatie bij de zuurstofplanten (waterpest, hoornblad etc.) en zal er een uitbundige groei zijn van algen (groen water of draadalgen).
Om op lange termijn de pH-waarde te verlagen, dient u maatregelen te nemen in de biologische sfeer. Daarbij gaat het erom dat u de ontwikkeling van de micro-organismen stimuleert. Zorg ervoor dat 80% van het bodemoppervlak bedekt is met Vijversubstraat en meng hier een dosis Bacterial door. Verder is het verstandig om een aantal drijfplanten aan te brengen.
Om op korte termijn de pH-waarde te verlagen kan pH Min van Velda worden gebruikt. Het product werkt zeer direct en wordt eenvoudig aan het water toegevoegd.