Vijverbakken

72 product(en)

Je kunt natuurlijk zelf vijvers aanleggen in de vorm en grootte die je wilt, je eigen indeling maken en vervolgens met vijverfolie afdekken. Deze methode is nog steeds een veelgebruikte en als je ervan houdt, zal het je veel voldoening geven. Wat echter ook mogelijk is, is online een voorgevormde vijverbak bestellen.

Alle vijverbakken die je in onze webshop kunt kopen zijn gemaakt van robuuste en waterdichte materialen. Je kunt bij ons kiezen uit een grote hoeveelheid voorgevormde vijverbakken die variëren in vorm en waterinhoud. Als je een kijkje neemt in ons assortiment, dan zul je zien dat we de exacte maten opgeven die jij nodig hebt om te bepalen welke vijverbak voor jouw tuin geschikt is.

Vijverbak kopen?

De stijl en vorm van je voorgevormde vijver hangt helemaal van jezelf af, evenals het karakter van je huis en tuin. Hoe groot het tuingedeelte is dat je wil aanpassen, zal invloed hebben op de maat van de voorgevormde vijver die je wil gebruiken. Vijverleven.nl biedt een gevarieerd aanbod van voorgevormde vijvers, velen met een keuze aan capaciteit en grootte.

Een vijverbak is ontworpen om dingen makkelijk voor je te maken, zonder de moeite van het ontwerpen en het maken van een gevormde vijver. Zodra het gat gegraven is en een laag zand is toegevoegd, kan je vijverbak worden geïnstalleerd, gevuld en worden opgevuld. Sommigen vinden dat een voorgevormde vijver of vijverbak de ultieme keuze kan zijn voor personen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie van de vijver.

Vijverbak / voorgevormde vijver plaatsen? Tips!

  • Het bepalen van de juiste plaats van de vijverbak is heel belangrijk. Let erop dat de vijver niet onder bomen staat. Het vallen van de bladeren kan nare gevolgen hebben voor je vijver, want ze kunnen het water vervuilen. Kijk ook hoe ver de vijver van je woning af komt te liggen .Als je de vijverbak achterin je tuin plaast, zal een kleine vijver vanuit je huis niet zichtbaar zijn.
  • Zorg dat je vijver goed is beschermd.
  • Houd rekening met de zon. De vijver moet in de zomer 6 uur per dag zon hebben.
  • Waar moet je op letten bij het bepalen van de grootte van je vijverbak? Je moet wel overal bij kunnen als je jouw vijver in gebruik neemt, dus als je in je tuin de maten opneemt, bepaal dan ook de ruimte die je nodig hebt om langs de vijverbak te kunnen lopen. Houd ook rekening met decoratieve wand begroeiing en de plaatsing van noodzakelijke apparatuur om je waterpartij in optimale conditie te houden.
  • Als je jouw voorgevormde vijverbak ingraaft, let er dan ook op dat deze stabiel en liefst zoveel mogelijk waterpas geplaatst wordt. Bij het opvullen van het gat waarin je vijverbak terecht komt, kun je het beste in etappes werken en er ook rekening mee houden dat dgrond in moet klinken. Als je dat doet, heb je de meeste profijt en plezier van je vijverbak.

Voordelen vijverbak

Een voordeel van een grote vijver is dat een evenwichtig ecosysteem hierin gemakkelijker te bereiken is dan in een kleine vijver. Het markeren van diepte zones kun je het beste doen met zand. Ook wordt het wel eens gedaan met zaagsel. Het nadeel daarvan is dat het gemakkelijk wegwaait.

Als je de vijver in gaat graven, zorg er dan voor dat je zeker 10 cm ruimer graaft dan de bak, zowel in breedte als diepte. Controleer na het graven goed de afmeting en hark eventueel bij waar nodig.

Plaatsen

Nu is het plaatsen van de bak aan de beurt. Voordat je dat doet, vul je 10 cm fijn zand over de bodem van de verschillende vijverzones. Als je de bak in de afgegraven put zet, is het van belang dat de randen horizontaal zitten. Meet dit op met een waterpas. Als je de bak voor 1/3 met water vult, zal deze niet meer wegglijden. De tussenholten moeten nu met zand worden aangevuld. Blijf zeker ook in deze fase goed controleren of je vijver nog steeds horizontaal staat dmv de waterpas.

De elektriciteit kun je het beste door een elektricien laten aansluiten. De stroomtoevoer moet met een geschikte aardlekschakelaar worden uitgerust. Daarna kan de vijverpomp en buiten filter geplaatst worden. Met de drukslang verbind je de buitenfilter. De pomp wordt in een diep gedeelte van de vijver geplaatst. Vanaf de buitenfilter wordt er weer schoon gefilterd water teruggepompt naar de vijver. Waterplanten mogen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel verschillende soorten waterplanten. Let goed op welke waarvoor geschikt is: voor diepte of juist de rand. Gebruik ook bij planten die kunnen woekeren een plantenpot. Hierdoor beperk je het woekeren.