Gratis verzending v.a. 49,-   Snelle levering   Gratis advies   Fysieke winkel
Login, deel en ontvang Spaarpunten!

Vijverbakken 9 product(en)

Vijverbak kopen?

Je kunt natuurlijk zelf vijvers aanleggen in de vorm en grootte die je wilt, je eigen indeling maken en vervolgens met vijverfolie afdekken. Deze methode is nog steeds een veelgebruikte en als je ervan houdt, zal het je veel voldoening geven. Wat echter ook mogelijk is, is online een voorgevormde vijverbak bestellen. Alle vijverbakken die je in onze webshop kunt kopen zijn gemaakt van robuuste en waterdichte materialen. Je kunt bij ons kiezen uit een grote hoeveelheid voorgevormde vijverbakken die variëren in vorm en waterinhoud. Als je een kijkje neemt in ons assortiment, dan zul je zien dat we de exacte maten opgeven, die jij nodig hebt om te bepalen welke vijverbak voor jouw tuin geschikt is. Heeft u liever goed advies over de aanleg van uw vijver dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze vijverspecialist.

Tips vijverbak bepalen

Hou met de keuze van je vijverbak rekening dat je natuurlijk wel overal bij moet kunnen als je jouw vijver in gebruik neemt. Als je in je tuin de maten opneemt, bepaal dan ook de ruimte die je nodig hebt om er langs te kunnen lopen en hou ook zeker rekening met decoratieve wand begroeiing en de plaatsing van noodzakelijke apparatuur om je waterpartij in optimale conditie te houden. Als je jouw voorgevormde vijverbak ingraaft, let er dan ook op dat deze stabiel en liefst zoveel mogelijk waterpas geplaatst wordt. Bij het opvullen van het gat waarin je vijverbak terecht komt, kun je het beste in etappes werken en er ook rekening mee houden dat grond in moet klinken. Als je dat doet, dan heb je wel de meeste profijt en plezier van je vijverbak.

Voorgevormde vijver / vijverbak: stijl bepalen

De stijl en vorm van uw voorgevormde vijver hangt helemaal van u af, evenals het karakter van uw huis en tuin. Hoe groot het tuingedeelte is dat u wilt aanpassen, zal invloed hebben op de maat van de voorgevormde vijver die u wilt gebruiken. Vijverleven.nl biedt een gevarieerd aanbod van voorgevormde vijvers, velen met een keuze aan capaciteit en grootte. Voorgevormde vijvers zijn ontworpen om dingen makkelijk voor u te maken, zonder de moeite van het ontwerpen en het maken van een gevormde vijver. Zodra het gat gegraven is en een laag zand is toegevoegd, kan uw voorgevormde vijver worden geïnstalleerd, gevuld en worden opgevuld. Sommigen vinden dat voorgevormde vijvers de ultieme keuze kunnen zijn voor personen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie van de vijver.

Vijverbak / voorgevormde vijver plaatsen?

Lees hier tips over het plaatsen van een Vijverbak / voorgevormde vijver

Als eerste en heel belangrijk is het bepalen van de juiste plaats van de vijverbak. Hier is het van belang om erop te letten dat de vijver niet onder bomen staat. Het vallen van de bladeren kan nare gevolgen hebben voor uw vijver. Deze kunnen het water vervuilen. Zorg dat uw vijver goed is beschermd. Ook moet u rekening houden met de zon. De vijver moet in de zomer nl 6 uur per dag zon hebben.
Let ook goed bij het plaatsen van de vijver hoe ver deze van uw woning af ligt. Als u deze achterin uw tuin legt zal een kleine vijver vanuit uw huis niet zichtbaar zijn. Zo bepaald u ook de grootte van de vijver.

Voordelen

Een voordeel van een grote vijver is dat een evenwichtig ecosysteem hierin gemakkelijker te bereiken is dan in een kleine vijver. Het markeren van diepte zones kan u het beste doen met zand. Ook wordt het wel eens gedaan met zaagzel. Het nadeel daarvan is dat het gemakkelijk wegwaait.
Als u de vijver in gaat graven, zorg er dan voor dat u zeker 10 cm ruimer graaft dan de bak, zowel in breedte als diepte. Na het graven goed de afmeting controleren en eventueel bijharken waar nodig.

Plaatsen

Nu is het plaatsen van de bak aan de beurt. Voordat u dat doet vult u 10 cm fijn zand over de bodem van de verschillende vijverzones. Als u de bak in de afgegraven put zet is het van belang dat de randen horizontaal zitten. Meet dit op met een waterpas. Als u de bak voor 1/3 met water vult zal deze niet meer wegglijden. De tussen holten moeten nu met zand worden aangevuld. Blijf zeker ook in deze fase goed controleren of uw vijver nog steeds horizontaal staat dmv de waterpas.

De elektriciteit kan u het beste door een elektricien laten aansluiten de stroomtoevoer moet met een geschikte aardlekschakelaar worden uitgerust. Nu komt kan de vijverpomp en buiten filter geplaatst worden. Met de drukslang verbind je de buitenfilter, en de pomp wordt in een diep gedeelte van de vijver geplaatst. Vanaf de buitenfilter wordt er weer schoon gefilterd water teruggepompt naar de vijver. Waterplanten mogen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel verschillende soorten waterplanten. Let goed op welke waarvoor geschikt is. Voor diepte, of juist de rand. Gebruik ook bij planten die kunnen woekeren een plantenpot. Hierdoor beperk je het woekeren.