Vijverfolie

58 product(en)

Vijverfolie als basis voor een vijver

Vijverfolie is de basis voor uw vijver en wij geven geeft je graag als vijverspecialist vrijblijvend advies bij het maken van de juiste folie keuze. Dit kan per telefoon, e-mail, chat en in de winkel. De vijverfolie kan in elke afmeting en formaat uit voorraad en snel geleverd worden, ook op maat gemaakte folie voor uw vijver. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op!  Ook voor vragen over het leggen, lassen en het repareren van vijverfolie en  andere vijverbenodigdheden kun je uitstekend bij de mannen van Vijver Leven terecht. 

Zit uw maat niet bij de standaard folie, dan kunt u ook kiezen voor vijverfolie op maat deze EPDM folie makkelijk te verwerken en in diverse breedte te verkrijgen.

Vijverfolie

Vijverfolie kopen?

Wil je vijverfolie kopen? Een vijver aanleggen begint bij de bodem en dus ook met de juiste keuze vijverfolie. Wanneer je een vijver gaat aanleggen met vijverfolie is het onder andere belangrijk om te kijken naar de diepte van de vijver. Komen er vissen in? Dan moet de vijver minimaal 65 cm diep zijn, anders is de overlevingskans voor de vissen erg klein bij strenge winters.

EPDM vijverfolie

EPDM vijverfolie, ook wel bekend als firestone of rubber vijverfolie, is kwalitatief hoog. EPDM vijverfolie wordt onder andere gebruikt in siervijvers en koivijvers, maar ook voor watervallen, stroompjes, fonteinen... Noem maar op. De installatie van EPDM vijverfolie is erg simpel. Het is namelijk erg licht en daardoor makkelijk in positie te brengen.

Aanleggen van vijverfolie

Het meest gebruikte materiaal voor de aanleg is vijverfolie. Vijverfolie is gemaakt van sterk materiaal en wordt emestal ook gebruikt bij dakbedekking. Voor het aanleggen van vijverfolie zijn er een aantal stappen die uitgevoerd moeten worden. 

Allereerst moet er berekend worden hoeveel vijverfolie je nodig hebt en wilt gaan inkopen voor je vijver. Hiervoor kun je de vijverlengte en breedte opmeten van je uitgegraven vijverkuil. Het is lastig om uit te rekenen hoeveel je precies nodig hebt en hiervoor zou je een touw kunnen gebruiken en de lengte hiervan opmeten en daaraan nog een meter extra toevoegen. 

Hier op vijverleven.nl vind je een selectie van vijverfolie in verschillende lengtes en van verschillende soorten en diktes. Deze kun je zelf selecteren uit onze collectie.

Het vijverfolie kun je dan aanleggen door te beginnen bij het diepste gedeelte van de vijver en dan vandaar verder te werken naar buiten.