Vijver waterval

55 product(en)

Vijver waterval - Mooi kabbelend water stroomt langzaam en sierlijk via je vijver waterval naar je vijver. Vogels die drinken en andere dieren die genieten van het stromende water, dat is wat een vijver waterval is. Een mooie waterval geeft net dat beetje extra aan jouw vijver of waterpartij. Naast het sierlijke aspect heeft een waterval bij je vijver ook nog een zeer nuttige en belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat je vijver extra wordt voorzien van vijver beluchting en zuurstof is belangrijk om een goed biologisch evenwicht te krijgen en te houden. Dat zijn al twee mooie redenen om een vijver waterval bij je vijver te maken toch?

Vijver waterval

Bij het plannen van openlucht watervallen moet u zich concentreren op twee structuren: de vijver waar het water in valt en de trapsgewijze structuur voor de waterval zelf. Dit laatste is vaak lastiger te bouwen, maar in wij kunnen u laten zien hoe u het op een manier kunt bouwen die niet alleen eenvoudig maar ook goedkoop is. Het gaat erom om rots te gebruiken, die veel huiseigenaren gewoon in hun eigen achtertuin hebben (of ergens elders kunnen vinden). Als uw tuin maar één plek heeft waar de vijver kan komen, maak u dan geen zorgen – u kunt een mooie vijver waterval maken op nagenoeg elke locatie. Maar als u twee of drie plekken hebt om uit te kiezen, overweeg dan de onderhoudsfactor voor de waterval. Als u uw vijver op een plek plaatst die elke dag minstens zes uur direct zonlicht krijgt, is dit prettiger voor het onderhoud aan de waterval.

Vijver waterval kopen

Bij ons heb je veel verschillende keuzes in het soort waterval dat je wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beekloop of een echte waterval. Ook heb je de keus tussen watervallen van 30 tot en met 100 centimeter breedte. Sommige watervallen hebben ook LED-verlichting ingebouwd, dit geeft weer een extra sfeerpunt aan je waterval. 

Houd er wel rekening mee dat je vijverpomp en je vijver waterval dezelfde inhoud per uur kunnen vervoeren. Anders komt er óf te veel, óf te weinig water uit de waterval. Hoe veel water er per uur door de waterval kan, staat bij de productinformatie.