Gratis verzending v.a. 49,-   Snelle levering   Gratis advies   Betaal na ontvangst!

Koivoer

53 product(en)

Op zoek naar goed koivoer voor de karpers in je vijver? Dan ben je bij Vijverleven aan het juiste adres. In onze webshop kun je koivoer kopen van verschillende kwalitatieve merken, zoals Himitsu, Shinko en Sanikoi, tegen scherpe prijzen. Welk voer je het beste kunt bestellen hangt helemaal samen met het doel wat je voor ogen hebt met je Koi. Bij ons kun je koivoer kopen voor elke vijver.

Koivoer kopen in onze webshop

Bij Vijverleven zijn verschillende soorten koivoer te bestellen in verschillende prijsklassen en van verschillende merken. Goed koivoer hoeft niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk dat je koi karpers het meest geschikte voer aangeboden krijgen. Elk merk heeft namelijk zijn eigen specifieke kenmerken.

Himitsu koivoer

Himitsu Koifood is een kwaliteitsmerk koi karper voer. Dit voer is afkomstig uit Duitsland waar het vers geproduceerd wordt. Daarnaast wordt bij de productie van dit karper voer uitsluitend gebruik gemaakt van goed verteerbare eiwitten, welke goed worden opgenomen door de vis. Dankzij de hoge voedingswaarde van dit koi voer, is dit perfect om lengte en body bij je Tosai te ontwikkelen. In dit geval is het Himitsu koivoer kopen dan ook een goede keuze. Dit koi karper voer is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder ‘Spring’ voor het voorjaar/najaar en ‘Summer’ voor de betere groeiperiode.

Himitsu koivoer kopen doe je voordelig bij Vijverleven.nl

Koi karper voer van het merk Sanikoi

Je hebt Koi karpers in een natuurlijke vijver zwemmen waar veel natuurlijk voedsel aanwezig is, door bijvoorbeeld vijverbeplanting? Dan is alleen bijvoeren voldoende. Sanikoi is daarvoor uitermate geschikt. Dit koivoer is een wat goedkoper koivoer van uitstekende kwaliteit en het beste koivoer als het om bijvoeren gaat. Dit koivoer heeft een hoge verteerbaarheid en bevat alle ingrediënten voor een goede gezondheid en ontwikkeling van koi. Sanikoi koivoer is te koop in verschillende varianten, zodat er voor elk seizoen een passend voer beschikbaar is.

Velda karper voer

Velda is één van de bekendste merken als het om visvoer gaat. Ook voor de sierkoi heeft zij een voer samengesteld. Deze 100% natuurlijke voeding bestaat uit droog gestoomde zijderupsen, welke zeer eiwitrijk zijn en bijdragen aan een sterke groei, optimale conditie en goede weerstand. Een waar lekekrnij voor de koi.

Karper voer van Shinko

Shinko koi voer is een voer welke hoogwaardige grondstoffen bevat, die vrij zijn van verontreinigde stoffen. Daarnaast bevat dit koivoer geen overbodige toevoegingen die de balans kunnen verstoren tussen de basis grondstoffen. De basisgrondstoffen zijn dan ook alleen daar waar nodig aangevuld met de noodzakelijke vitamines, mineralen, sporenelementen en antioxidanten. Wanneer je Shinko koivoer gaat kopen, heb je keuze uit verschillende varianten, de Gold, Off season, Silver en Wheatgerm. Elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Kiyomizu koivoer

Een ander kwaliteitsvoer welke wij opgenomen hebben in onze koivoer webshop, is die van het merk Kiyomizu. Dit koivoer kent diverse extra toevoegingen voor gezonde vissen, zoals:

 • een hoog verteerbaar eiwit
 • pre- en probiotica
 • organisch gebonden vitamines en mineralen
 • speciale algenproducten die de bouwstenen bieden voor Omega 3
 • Montmorilloniet klei
 • gistextracten
 • digestie-verbeterende ingrediënten

Kiyomizu koivoer is te bestellen in drie varianten, de Junior, Adult en Jumbo. Het verschil tussen deze soorten heeft te maken met de grootte van de korrel. Wanneer je vissen van verschillende groottes in de vijver hebt zwemmen, is het aan te raden te beginnen met het voeren van de grootste korrel.

Welk koi karper voer kopen

Elk koi karper voer heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Welk koivoer het meest geschikt is voor de koi in jouw vijver hangt samen met het doel dat je voor je vissen voor ogen hebt. Heb je een natuurlijke vijver waar veel voedingsstoffen aanwezig zijn, is het niet nodig de vissen te voeren met een koivoer met hoge voedingswaarde. Enkel bijvoeren is dan voldoende. Heb je jonge koivissen waarbij je juist lengte en body wilt ontwikkelen, dan is een kwaliteitsvoer met hoge voedingswaarde juist beter geschikt. Wil je koivoer kopen op basis van natuurlijke grondstoffen, dan is dat ook mogelijk. Bekijk ons assortiment om zo het meest geschikte karpervoer te kopen of lees meer over welk koivoer het beste voor je vissen is.

Welke koi karper voer kun je het beste kopen voor jouw vissen

Koi karpers voeren

Als je een vijver hebt met koi karpers, is het natuurlijk erg mooi om deze te voeren. De koi komen naar boven en je kunt ze goed bekijken. Echter, teveel voer is niet goed. Hoeveel koivoer je de vissen dient te geven hangt samen met verschillende factoren. Zo zijn het doel dat je hebt met de koi en de wateromstandigheden belangrijk voor welk soort koivoer je bestellen kunt, maar ook de watertemperatuur is van invloed op het voer. Dat heeft te maken met het feit dat de snelheid van de stofwisseling van de vissen bepalend is voor het vermogen om voedsel op te nemen. En de snelheid van de stofwisseling is afhankelijk is van de watertemperatuur.

Koi karpers in het najaar voeren

In het najaar kan de watertemperatuur laag worden. Wordt het water niet verwarmd en is deze lager dan 8 graden, dan kan de koi het voedsel niet goed verteren. Blijf je doorvoeren, dan gaat de waterkwaliteit omlaag door het koivoer dat overblijft. Ook zal de vis het voer niet goed verteren en deze blijft dan onverteerd in de maag achter. Het beste is dan ook om in deze periode een voederstop in te lassen. Wanneer de watertemperatuur boven de 8 graden uitkomt, kun je het beste overstappen naar tarwekiem voer, bijvoorbeeld de Shinko Wheat Germ. Deze bevat minder eiwitten waardoor het beter verteerd zal worden. Stijgt de temperatuur naar zo’n 13 graden, dan is het standaardvoer een goede keuze. In onze webshop kun je verschillende soorten koivoer kopen voor het najaar. Heb je vragen over het voeren in het najaar, dan kun je ons uiteraard om advies vragen.

Koi voeren in het voorjaar en de zomer

Begint de temperatuur weer te stijgen, dan kunnen de Koi weer volop gevoerd worden. Uiteraard niet meer dan wat ze op kunnen. Wanneer er immers teveel voer gegeven wordt, blijft het koivoer drijven in het water, wat de waterkwaliteit uiteraard niet ten goede komt. Ook zullen de vissen meer uitwerpselen produceren, waardoor het filter overbelast kan raken. Bij een goede koivijver is een kwalitatieve vijverfilter dan ook van groot belang. Hoeveel koi voer je de vissen per keer moet geven is afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de Koi. Je kunt hierbij de richtlijn aanhouden dat je niet meer moet voeren dan de vissen in vijf minuten opeten. Voor de warmere temperaturen hebben wij verschillende soorten voer in onze koivoer webshop beschikbaar.

Koi voeren in de zomer en in het najaar met voordelig koivoer van Vijverleven.nl

Koi voeren met een voerautomaat

Het is beter je Koi meerdere malen per dag kleine beetjes te voeren, dan de benodigde voereenheid in één keer toe te dienen. De vissen verwerken het voer beter in kleine porties en produceren minder afval. De waterkwaliteit blijft dan goed. Daarnaast bevordert het voeren van je Koi in meerdere kleine porties de groei, zowel in de lengte als in de bouw. Zeker jonge vissen groeien beter wanneer ze 6-8 kleine porties Koi voer per dag aangeboden krijgen. We begrijpen dat het veel tijd van je vergt om de vissen meerdere malen per dag te voeren. Hiervoor hebben we een oplossing: De Koi-Pro Fish Feeder van Superfish. De voerautomaat zorgt voor continuïteit in het voergedrag. Het koivoer wordt op gezette tijden in kleine porties gevoerd en hier zal je Koi, je vijver en je filter stabieler van draaien. Voer je de vissen ook graag zelf? Verwen ze dan eens extra met bijvoorbeeld zijderupsen.

Continuïteit in het voergedrag met het voeren van de Koi met een voerautomaat

Karpervoer bestellen in onze webshop

Je kunt verschillende soorten karper voer kopen in onze webshop. Waar je op moet letten bij het kopen van koivoer is eerder beschreven. Daarnaast kun je letten op de volgende punten:

 • Zijn de koolhydraten van goede kwaliteit? Bevatten ze niet teveel suikers? (voorkom vetopslag)
 • Voldoen de grondstoffen aan de kwaliteitsnormen GMP en HACCP? (deze grondstoffen zijn ook geschikt voor menselijke consumptie)
 • Bekijk internet recensies over waterkwaliteit, filter- en vijverbelasting
 • Er zou nauwelijks tot geen schuim op het water afgegeven moeten worden bij goed koivoer
 • Koop voer dat geschikt is voor de watertemperatuur op dat moment
 • Koop alleen koi voer waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige oliën en vetten
 • Test! Verander eens van merk en bekijk welke resultaten je kunt behalen

Wil je online koivoer bestellen, maar eerst meer informatie over de verschillende soorten koivoer? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.