Gratis verzending v.a. 49,-   Snelle levering   Gratis advies   Fysieke winkel
Login, deel en ontvang Spaarpunten!

UV lamp vijver 69 product(en)

Vervang de UVC lamp of UV lamp in uw vijver elk seizoen

Vervang een UV lamp vijver en geen groen water meer door een UVC of UV-C Lamp

Een UV-C Lamp wordt ook vaak een UV vijver lamp genoemd en gaat ongeveer 10 tot 12 maanden mee. Het is belangrijk dat deze in goede staat verkeert en dient elk seizoen vernieuwd te worden. Het kan zijn dat de UVC lamp in uw vijver nog wel brand, maar na een seizoen geeft deze bijna geen UV straling meer af. Hierdoor ontstaat er opnieuw zweefalg en wordt het water in uw vijver weer groen.

UV lamp

Met een UV lamp, ook wel UV filter of UVC lamp genoemd, voorkom je een groene vijver en behoud je een heldere vijver. Zweefalgen krijgen namelijk geen kans met een UV lamp. Het vijverwater wordt kort bloot gesteld aan UV licht. Deze blootstelling zorgt ervoor dat de zweefalgen in de vijver afgebroken worden en zich niet verder kunnen ontwikkelen.

UV lamp kopen?

Wil je een UV lamp kopen? We hebben UV lampen van verschillende merken, in verschillende soorten en met verschillende wattages. De hoeveelheid UV lichtstralen die je nodig hebt voor een effectieve werking hangt namelijk af van onder andere de visbezetting, de vijverbeplanting en het gebruik van een vijverfilter systeem. - Normale bezetting: tot 3 watt per 1000 liter vijverwater - Zware bezetting: vanaf 3 watt per 1000 liter vijverwater