Visvoer

17 product(en)

In de vrije natuur zullen vissen al hun voedsel kunnen halen uit hun directe omgeving. In vijvers is het echter noodzakelijk om de dieren te voorzien van visvoer. Natuurlijk zullen ze ook insecten en andere waterdieren verschalken, maar je wilt voorkomen dat ze zich tegoed doen aan je mooie waterplanten. In onze online webshop vind je een grote variatie aan visvoer waarmee je jouw waterbewoners in prima conditie houdt. Als je visvoer gaat bestellen voor de vissen in je vijver, kijk dan goed in ons assortiment en bestel het visvoer eenvoudig online.

Visvoer voor alle vissoorten in jouw vijver

Net als wij hebben vissen voedsel nodig om te kunnen overleven. Vissen in een tuinvijver kunnen dit echter niet of nauwelijks uit hun directe omgeving halen. Het is dan ook noodzakelijk om de vissen hier een beetje bij te helpen door ze te voeren. Wanneer je ze niet voert, zullen ze zich in eerste instantie vergrijpen aan je waterplanten. Hebben ze deze helemaal kaal gegeten en worden ze nog niet gevoerd, dan zullen ze sterven.

Bij Vijverleven hebben wij voor alle vissoorten in jouw vijver het juiste vis voer. Zo kun je bij ons terecht voor:

Het vis voer in onze vijverwebshop is enkel van hoogstaande merken in de vijverwereld. Denk hierbij aan:

Veel vissen hebben naast vijvervisvoer ook behoefte aan extra mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen. Ook deze kun je bij ons kopen, bijvoorbeeld in de vorm van een spray met natuurlijke ingrediënten, die je eenvoudig over het vijvervisvoer spuit. Hierdoor kun je de gezondheid en vitaliteit van je vissen in topconditie houden.

Visvoer kopen voor de verschillende seizoenen

Door het jaar heen verandert het gedrag van de vissen in je vijver. In de zomer zijn de vissen het meest actief waardoor ze ook meer zullen verteren en dus meer voer nodig hebben. Lente visvoer en zomer visvoer is dan ook zwaarder op de maag en bevat meer eiwitten. Vooral in de zomer is regelmatig (kleine beetjes) voeren erg belangrijk om je vissen fit te houden en te laten groeien. Wanneer het kouder wordt, in het najaar, zullen de vissen meer naar de bodem trekken en wordt het energielevel lager. Herfst visvoer en winter visvoer is dan ook lichter verteerbaar en zakt sneller naar de bodem. In de winter hoef je ook niet zoveel te voeren als in de zomer.

Visvoer is voor ieder seizoen anders

Niet te veel voeren

Hou er rekening mee dat je jouw vissen regelmatig voert met het juiste visvoer, maar zeker niet te veel. Een teveel aan vis voer zal rotten en je waterkwaliteit negatief beïnvloeden. De vissen moeten het voer eigenlijk binnen 5 minuten op kunnen eten. Al het voer dat daarna overblijft zakt naar de bodem en zorgt voor meer vuil in de vijver. Eenmaal op de bodem zal het voer namelijk niet of amper meer gegeten worden en wegrotten. Wanneer de vissen toch van het rotte voedsel gaan eten, omdat ze bijvoorbeeld veel honger hebben, kunnen ze hier erg ziek van worden.

Visvoer kopen bij Vijverleven.nl

Visvoer bestellen is erg eenvoudig en doe je natuurlijk bij Vijverleven, de vijverspecialist voor jou. Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt gaan wij direct voor je aan de slag. We zorgen ervoor dat jouw bestelling snel geleverd wordt, zodat jouw vissen niet zonder vis voer komen te zitten.

Binnen onze visvoer vijver webshop hebben wij alles wat je nodig hebt om je vissen een fijne omgeving te bieden. Vis voer is hier natuurlijk een essentieel onderdeel van, maar er komt nog veel meer bij kijken. Denk maar eens aan producten voor het aanleggen van de vijver, vijverdecoratie en vijveronderhoud. Bij al deze onderdelen kun je een expert als Vijverleven gebruiken. Wij geven dan ook gratis advies op maat. Kom gerust langs bij onze showroom of neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Visvoer kopen doe je bij Vijverleven

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze verschillende soorten visvoer of weet je niet zeker welk visvoer je nodig hebt in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en kunnen je passend advies geven.